Väggbelysning


Innehåller annonslänkar
Taklampor från Trendrum
  • Snabb leverans & fri frakt
  • Betala efter leverans
  • Stort utbud av taklampor
  • Funnits sedan 2007
Till taklampor →

Väggbelysning är ett samlingsnamn för vägglampor och all annan belysning som går att ha på en vägg. Det är åtminstone så vi har valt att sortera det. Det är nämligen lite olika från butik till butik hur man har valt att sortera in det.Om Väggbelysning

Därför har vi valt att ha det som en sammanfattande kategori. Vägglampor har även en egen kategori till exempel. Men där väggbelysning är något bredare och innefattar även utomhusbelysing som man kan ha på väggen. Det vill säga fasadbelysning.

Väggbelysning kan vara både funktionell och dekorativ och kan användas i olika rum i hemmet för att skapa en stämning och förbättra belysningen. Här är en guide med några viktiga punkter att tänka på när man väljer väggbelysning.

Stil och design:

Väggbelysning finns i olika stilar och design, från moderna och minimalistiska till mer traditionella och dekorativa. Välj en stil som passar din inredning och personliga stil.

Syfte och funktion:

Innan du köper en vägglampa, tänk på syftet och funktionen. Behöver du extra belysning för att läsa eller arbeta? Eller vill du ha en mer dekorativ lampa som skapar en stämning i rummet?

Placering:

Tänk på var du vill placera vägglampan. Ska den vara en läsbelysning bredvid sängen eller ett dekorativt element i vardagsrummet? Placeringen kan påverka storleken och typen av lampa du väljer.

Material:

Väggbelysning finns i olika material, inklusive metall, trä, glas och tyg. Tänk på vilket material som passar bäst för rummets stil och funktion.

Storlek:

Storleken på vägglampan är viktig, för att den ska passa in i rummet och inte ta för mycket plats. Tänk på proportionerna och balansen i rummet.

Budget:

Väggbelysning finns i olika prisklasser. Tänk på din budget och välj en lampa som passar både din plånbok och dina önskemål om stil och funktion.

Färgtemperatur:

Vägglampan kan ha olika färgtemperaturer, från varma gula toner till kallare blå toner. Tänk på vilken stämning du vill skapa i rummet och välj en färgtemperatur som passar.

Dimmerfunktion:

Vissa vägglampor har dimmerfunktion, vilket gör det möjligt att justera ljusstyrkan och skapa olika stämningar i rummet.

Energiklass och energiförbrukning:

Tänk på energiklassen och energiförbrukningen när du väljer en vägglampa. En energisnål lampa kan vara mer kostnadseffektiv i längden och är bättre för miljön.

Installation:

Tänk på hur lampan ska installeras och om du behöver hjälp av en elektriker eller om det är enklare att montera själv.